Teška prometna na autocesti A4, poginula 22-godišnjakinja

0
foto: Pixabay/Ilustracija- nema veze s događajem

U utorak, 30. siječnja oko 23:30 sati na 41. kilometru autoceste A4 kod Varaždinskih Toplica, došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, javlja PU varaždinska.

Prema informacijama policije muškarac (32) državljanin Nepala, upravljao je osobnim automobilom iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina. Dolaskom do blagog lijevog zavoja vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je sišao u desnu stranu van kolnika na zelenu površinu i prednjim dijelom vozila udario u metalnu elastičnu odbojnu  ogradu, a potom u betonski nosač gdje je od siline udara došlo do rotiranja vozila i ponovnog udara bočnim dijelom u žičanu vanjsku ogradu autoceste.

U prometnoj nesreći je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminula 22-godišnja putnica na prednjem sjedištu, državljanka Nepala, dok je 32-godišnji vozač ozlijeđen i prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržan na liječenju, stoji u izvješću.

Na mjesto događaja izašao je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu koji je prisustvovao očevidu te odredio obdukciju i sva potrebna vještačenja.