Teleoperateri najavili poskupljenja

Građani koji se ovih dana bore s povećanjima cijena koje su dijelom posljedica inflacije, a dijelom uvođenja eura, neugodno bi se mogli iznenaditi obavijestima njihovih telekom operatera.

Naime, korisnicima usluga Hrvatskog telekoma već je stigla obavijest o mogućem povećanju cijena njihovih usluga. Koliko će cijene otići gore, još nije poznato. Naime, da bi povisili cijene telekomunikacijskih usluga, operateri moraju dobiti odobrenje od Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM). 

S obzirom na spomenute najave, za očekivati je da će cijene biti barem 10 posto više. 

A1 će klauzulu o mogućnosti usklađivanja cijena s inflacijom uvesti u svoje opće uvjete poslovanja 10. veljače, a detaljne informacije o tome objavit će idućeg tjedna. Slične poruke dobili su i korisnici Telemacha i Iskona.

HT će ograničiti na podizanje cijena zbog inflacije do maksimalno 10 posto godišnje, a promjene će stupiti na snagu u prvoj polovici ove godine. Bude li inflacija veća od 10 posto, time osiguravaju da “eventualne izmjene” cijena ne prelaze taj postotak, kažu. Kao i u slučaju A1, korisnici mogu raskinuti ugovore bez plaćanja naknade u roku od dva mjeseca od primanja obavijesti uz račun za prosinac koji su primili u siječnju.

Pojašnjeno je između ostalog i tko ima pravo na raskid bez plaćanja penala. Više pogledajte ovdje!