Sutra počinje 6. Festival dječje knjige u Vinkovcima

0
foto: Grad Vinkovci

U subotu 27. travnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci započinje 6. Festival dječje knjige.

Vukovarsko-srijemska županija organizira šestu godinu zaredom Festival dječje knjige u Vinkovcima, a u suradnji s Gradom Vinkovcima, Ogrankom matice hrvatske i Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Prvi dan Festivala i otvorenje je sutra s početkom u 10 sati, a potom slijedi radionica o nenasilnoj komunikaciji, kazališna predstava, tjelovježba, kazališna predstava te likovna radionica.

Festival se nastavlja i u ponedjeljak 29. travnja igrokazom te radionicom, a održat će se u Osnovnoj školi Tordinci.

Josipa Vranović, viša stručna suradnica za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije istaknula je kako se festival odvija dva dana te detaljnije pojasnila program.

“Cilj festivala je unaprjeđenje čitanja posebice kod najmlađih, a svrha je podizanje čitalačke kulture u današnjem vremenu digitalizacije. Festival traje dva dana, a otvorenje festivala je u subotu u 10 sati u sklopu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. Sam program festivala zabavan je i edukativan, a program je namijenjen je djeci predškolske i ranije osnovnoškolske dobi te njihovim roditeljima. Brojen radionice i kazališne predstave su zanimljivosti koje očekuju mališane. Prigodne knjige i zahvalnice osigurane su kao zahvalnice sudionicima”, pojasnila je Vranović.