Sutra: Dan otvorenih vrata Policijske uprave osječko – baranjske i Policijske akademije

0
foto: MUP

Obzirom da je u tijeku natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina, Policijska akademija je pokrenula niz promotivnih aktivnosti vezanih za natječaj za upis u 2022/2023. godinu.

Također, jedna od mnogih aktivnosti je i održavanje Dana otvorenih vrata Policijske akademije i Policijskih uprava kako bi se što više mladih upoznalo s policijskim zanimanjem i motiviralo da se prijave na natječaj.

U ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine u Osijeku, na Trgu Vatroslava Lisinskog, u vremenu od 9 do 11 sati Policijska uprava osječko-baranjska i Policijska akademija organizirati će Dan otvorenih vrata Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske akademije.

U sklopu manifestacije pripremljen je bogat program aktivnosti s uvodnim govorom načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, gosp. Ladislava Becea, predstavljanje dvoje policijskih službenika – uspješnih sportaša, te pokazne vježbe Jedinice specijalne i interventne policije Policijske uprave osječko-baranjske, vožnja spretnosti prometnih policajaca – motorista, pokazni poligon prepreka tjelesnih i motoričkih sposobnosti s dvije stanice, demonstracija pronalaska droge sa službenim psom, a i simulacija mjesta događaja kaznenog djela.

Na štandovima će policijski službenici prometne policije, prevencije, granice, Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek, Jedinice specijalne i interventne policije i kriminalističke tehnike izložiti opremu i tehniku koju policija koristi u svakodnevnom poslu. Također biti će izložena i službena vozila.

Ukoliko Vas zanima policijski poziv i želite se prijaviti na natječaj  Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka , pozivamo Vas da dođete u ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine na Trg Vatroslava Lisinskog u Osijek.

Također, pozivamo i sve ostale građane koji imaju želju upoznati se s radom policije da nam se pridruže na Danima otvorenih vrata Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske akademije!