Studenti medicine u Osijeku organiziraju humanitarni božićni koncert

0

Studenti medicine iz Osijeka – članovi udruge CroMSIC iz odbora za ljudska prava i mir u petak, 8. prosinca organiziraju 12. Humanitarni božićni koncert, kojim prikupljaju novac za liječenje dvogodišnjeg dječaka Noe. Koncert će se održati u dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku s početkom u 19h.

Cijena ulaznice je 5€, a sav skupljeni iznos bit će prebačen na Noin račun. Ulaznice se mogu kupiti na Medicinskom fakultetu u Osijeku ili na ulazu u kazalište. Broj ulaznica je ograničen.

Dvogodišnji Noa rođen je 5. siječnja 2021. kao zdravo dijete, a danas ima 9 dijagnoza. Šesti dan nakon poroda dobio je prvi meningitis nakon čega je proveo tri tjedna na intenzivnoj, a nedugo zatim se meningitis opet vratio te je bio u induciranoj komi na aparatima. Jedini je u Hrvatskoj prebolio dva meningitisa. Peti je u svijetu i jedini Hrvatskoj s recidivima meningitisa istim uzročnikom. Danas ima 9 dijagnoza, a sve su posljedice meningitisa; atrofije očnih živaca – sljepoća, oštećenje lijevog slušnog kanala, poremećaj senzorike, poremećaj motorike, hipotonija, epilepsija, hidrocefalus, sindrom iritacije, poremećaj sna i predviđena cerebralna paraliza.”, pojašnjavaju u pozivu na Humanitarni koncert članovi udruge CroMSIC.

Molimo sve za pomoć, da svojim donacijama pomognete Noi i njegovoj majci. Majka tvrdi da mu terapije i lijekovi pomažu, no iznosi su enormni i sama ne može sve priuštiti. Noino stanje i sve akcije koje se provode za njega, majka Marija redovito objavljuje na Facebook profilu koji vodi za Nou, a tu je objavljen i račun na koji možete donirati željeni iznos. IBAN: HR6123400093235801858; Vlasnik račina: Noa Kokanović; Opis plaćanja; Donacija za Nou. Dostupno na: https://www.facebook.com/junaknoa

„Molimo sve zainteresirane da dođu na koncert i pridruže nam se u blagdanskom duhu darivanja ili podrže Nou i majku Mariju izravnom donacijom na Noin račun”, pozivaju organizatori.