Strava u središnjoj Hrvatskoj: Majka ubila tek rođenu bebu.

0
Foto: MUP

Stravičan slučaj ubojstva dogodio se u središnjoj Hrvatskoj ove subote. Mlada majka ubila je tek rođeno dijete. Tijelo je pronašao član obitelji koji je o svemu obavijestio policiju, piše 24 sata.

Županijsko državno odvjetništvo Zagreb izvijestilo je kako je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika, zajedno s nadležnim službama PU krapinsko-zagorske, 29. lipnja 2024., provela očevid u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije povodom osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela te je u suradnji s nadležnom policijskom upravom poduzelo druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

U istražnom zatvoru

– Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 30. lipnja 2024., u službi dežurstva, povodom podnesene kaznene prijave nadležne policijske uprave, ispitalo hrvatsku državljanku (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teško ubojstvo iz članka 111. točke 2. Kaznenog zakona na štetu novorođenčeta, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage, izvijestili su.

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja okrivljenice, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela.

– Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljenici 30. lipnja 2024., odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.