Strava u Slavoniji: Sletio u kanal, udario u betonski kolni prilaz i poginuo

0
foto: MB Press

Jučer oko 21 sat 36-godišnji vozač iz Županje upravljao je osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Ante Starčevića iz smjera centra Gunje u smjeru Županje, a pritom nije koristio sigurnosni pojas. U blagom zavoju ulijevo vozilo je s kolnika pomaknuo udesno, sletio u desni odvodni kanal te udario u betonski kolni prilaz.

Intervencijom vatrogasaca vozač je izvučen iz vozila, nakon čega je liječnik hitne medicinske pomoći utvrdio smrt, izvijestila je danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Očevidom je rukovodila općinska državna odvjetnica iz Vinkovaca.

Ovo je treća prometna nesreća sa smrtnom posljedicom na cestama Vukovarsko-srijemske županije ove godine.

U prometnim nesrećama smrtno stradali su osobe koje učestalo upravljaju vozilima cestom na kojoj su sudjelovali u prometnoj nesreći. Trenutak nepažnje je dovoljan da se dogodi prometna nesreća, a „četiri ubojice u prometu – alkohol, brzina, pojas i mobitel“, doprinose njihovom događanju.

,,I ovim putem upozoravamo građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, koriste sigurnosni pojas na način koji je predvidio proizvođač i ne koriste mobitel i druge uređaje koji utječu na sigurno upravljanje vozilom”, dodala je policija.