Što nas čeka na Osječkom ljetu kulture za vikend?

0
foto: HRT

Osječko ljeto kulture se polako bliži kraju a što nas čeka za vikend pogledajte u nastavku.

Ivana Šojat, Zijah Sokolović, film “Sve što poželiš” i koncert “La vie en rose” u izvedbi orkestra i opernih solista Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku programi su kojima završava ovogodišnje Osječko ljeto kulture. Dva programa, koja su otkazana zbog vremenskih neprilika, bit će krajem rujna, a među njima i dugonajavljivani koncert ansambla Lado (27. rujna na Trgu Vatroslava Lisinskog).

U četvrtak, 31. kolovoza

Poznata osječka književnica Ivanu Šojat, u četvrtak, 31. kolovoza s početkom u 19.00 sati u Arheološkom muzeju u Osijeku. Uz spisateljicu, na predstavljanju će o knjizi govoriti urednik izdanja Seid Serdarević, a promociju će moderirati Saša Drinić. Ulaz je slobodan.

U 20  sati u Muzeju Slavonije Osijek je predavanje Koraljke Vlajo: Oblikovanje vizualnog identiteta sportskih manifestacija. U predavanju će biti riječi o primjerima kvalitetnog domaćeg dizajna s područja sporta, odnosno sportskih manifestacija. Prvenstveno će biti riječ o sportskom plakatu kao nekad ključnoj formi javne promocije, međutim analizirati će se i drugi oblici vizualnih komunikacija u ovom području, posebice pri oblikovanju cjelovitog vizualnog identiteta velikih međunarodnih sportskih manifestacija. Ulaz je slobodan.

U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku u 20 sati je predstava CABAres CABArei. Režija i gluma: Zijah A. Sokolović- životna komedija Zijaha Sokolovića koja na kazališnim daskama “živi” više od dva desetljeća za vrijeme kojeg je stekla kultni status. Sve besplatne ulaznice za predstavu su podijeljene.

Petak, 1. rujna

Na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek je projekcija filma “SVE ŠTO POŽELIŠ” (Absolutely anything/Velika Britanija, 2015. u 20 sati. Posljednja filmska projekcija u sklopu ovogodišnjeg OLJK-a britanska je komedija „Sve što poželiš“ redatelja Terryja Jonesa koja je nakon dugo vremena okupila čitavu Monthy Python ekipu, neke od najboljih britanskih glumaca, zajedno s legendarnim glumcem i komičarem Robinom Williamsom koji je upravo u ovom filmu maestralno odigrao svoju posljednju ulogu. Ulaz je slobodan, kao i kokice uz film! U slučaju lošeg vremena,projekcija će se održati u Maloj dvorani Kulturnog centra.

Subota, 2. rujna

U subotu u 20 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog je zatvaranje Osječkog ljeta kulture. Koncert “LA VIE EN ROSE” u izvedbi orkestra i opernih solista Hrvastkog narodnog kazališta u Osijeku. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.