Srijeda sunčana i vrlo vruća, za četvrtak upaljen crveni meteoalarm, temperature idu do 38 °C

0
foto: Pixabay

Utorak je obilježilo pretežno sunčano vrijeme i toplinski val koji je počeo diljem Hrvatske. Idućih dana nastavlja se pritjecanje toplog zraka u naše krajeve pa će toplinski val, treći ove godine, biti prilično jak i potrajati više dana, prognozira meteoroog Tomislav Kozarić za HRT.

U srijedu nas očekuje sunčano i vruće vrijeme s temperaturama do visokih 37 °C. Upaljeni su narančasti i crveni meteoalarmi.

foto: DHMZ

U unutrašnjosti poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno je moguć pokoji pljusak s grmljavinom, osobito u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije, stoji u prognozi DHMZ-a.

Vjetar slab, ponegdje do umjeren istočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni, još ujutro bura.

Najviša temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C.

DHMZ poziva građane za poduzmu odgovarajuće mjere zbog toplinskog udara.

“Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.”, navodi DHMZ.

foto: DHMZ

Četvrtak, 11.7.2024.

U četvrtak pretežno sunčano i poslijepodne u većini krajeva vrlo vruće.

U unutrašnjosti neće biti posve stabilno, lokalno su uz jači razvoj oblaka mogući pljuskovi praćeni grmljavinom, posebice na sjeverozapadnu zemlje, u Gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 18 do 23, na Jadranu između 24 i 28 °C. Najviša dnevna od 33 do 38 °C.

foto: DHMZ