Srbi sada mogu u Hrvatsku bez certifikata, testova i karantene, a Hrvati u Srbiju samo uz negativan PCR test

0

Veposlanstvo na službenoj internet stranici navodi da državljanima Srbije neće biti potrebna potvrda o cijepljenju, niti negativan PCR test.

Državljani Srbije mogu ulaziti u Hrvatsku bez ograničenja i pod istim uvjetima koji su bili na snazi prije mjera uvedenih radi suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, objavilo je Veleposlanstvo Srbije u Zagrebu.

Pozivajući se na revidirane uvjete ulaska u RH od 25. lipnja 2021. godine, Veposlanstvo na službenoj internet stranici navodi da državljanima Srbije neće biti potrebna potvrda o cijepljenju, niti negativan PCR test.

Certifikat Srbije u međuvremenu su priznale Turska, Grčka, Slovenija te Mađarska, bez obzira koje su cjepivo građani primili.

U protekla 24 sata u Srbiji su od posljedica covida-19 umrle dvije osobe, a među 4903 provedena testa registrirana su 63 nova slučaja zaraze, objavljeno je na portalu covid-19.rs.

Na bolničkom liječenju u nedjelju je 314 pacijenata, od kojih je 12 na respiratorima.

Odlukom Vlade Republike Srbije od 21. prosinca 2020. godine strancima je dozvoljen ulazak u Republiku Srbiju samo ako posjeduju negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. – stoji na službenim stranicama portala koronavirus.hr