Spriječen pokušaj krijumčarenja 665 kutija cigareta i 18.200 eura gotovine

0

Tijekom proteklog vikenda ovlašteni carinski službenici Sektora za mobilne jedinice spriječili su tri pokušaja krijumčarenja ukupno 13300 komada cigareta i nezakonitog unosa gotovine u RH, izvijestila je Carina u ponedjeljak.

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Bajakovo 2. ožujka 2024. ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar izdvojili su radi kontrole teretno vozilo turskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin.

Pretragom vozila ispod kabine vučnog vozila, s lijeve i desne strane motora u crnim putnim torbama pronađeno je ukupno 400 kutija (8000 komada) cigareta “Parliament Night Blue” koje je vozač pokušao na skriveni način unijeti u carinsko područje EU. Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 eura , a pronađene cigarete su oduzete, navodi se u priopćenju Carine.
 
Nadalje, provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Stara Gradiška carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod izvršili su pregled teretnog vozila BiH registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH. Pregledom vozila i prtljage putnika pronađena je gotovina u iznosu od 18.200 EUR, 1.000 CHF i 1.000 BAM za koje vozač nije ispunio obavezu prijave prilikom ulaska u EU. Zbog prekršaja opisanog člankom 69a. Zakona o deviznom poslovanju, vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 7.800 eura, dodaje se.
 
Ovlašteni carinski službenici Područne jedinice Vukovar 3. ožujka 2024. provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Bajakovo  izdvojili su radi kontrole teretno vozilo turskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin. Pretragom kabine tegljača pronađeno je sakriveno ukupno 265 kutija (5300 komada) cigareta  „Parliament Night Blue“.

Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.100 EUR, a pronađene cigarete su oduzete.