Splav na Bosutu od sada i fitnes centar namijenjen svim dobnim skupinama Vinkovčana

0
foto: Press032.com

Splav na Bosutu, Udruge Vinkovačkih lađara od ovoga proljeća služit će i kao fitnes centar namijenjen svim građanima, bilo da se profesionalno bave sportom ili su rekreativci, a posebice osobama s invaliditetom za čiju su rekreaciju sprave i podešene.

“Imamo 12 sprava koje će biti prilagođene za osobe s invaliditetom, stoga ćemo imati i stručne timove. Što se tiče sportskih klubova, svi mogu doći u bilo koje vrijeme i koristiti se spravama jer će fitnes centar biti otvorenog tipa. Rekreativci će moći trenirati pod uvjetom da s njima bude netko od nas domaćina, mogu trenirati koliko god žele, kada žele grupno ili individualno”, rekao je predsjednik Udruge Vinkovački lađari, Stjepan Sertić.

Kazao je kako će građanima dostupne, uz nadzor članova udruge, biti i dvije lađe na vesla.

“Želimo splavi približiti što veći broj našim sugrađana, svih naraštaja i pobuditi u njima želju za bavljenje sportom i unapređenje vlastite fizičke kondicije i zdravlja”, poručio je Sertić.

Događaju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Josip Romić koji je pohvalio nastojanja Udruge Vinkovački lađari rekavši kako su gradske vlasti uvijek spremne stati i poduprijeti ovakve i slične projekte.