Slovenija produljuje kontrole na granici s Hrvatskom za još 20 dana

0
foto: MUP

Slovensko ministarstvo unutarnjih poslova predložit će vladi produljenje graničnih kontrola s Mađarskom i Hrvatskom za 20 dana, najavio je ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar.

U obrazloženju nedavne odluke o privremenom ponovnom uvođenju graničnih kontrola slovenska vlada navela je prijetnje javnom redu i unutarnjoj sigurnosti u EU-u, stanje na Bliskom istoku i u Ukrajini te nedavne terorističke napade u nekim članicama EU-a, navodi HRT.

Dodao je da je to nužno radi kontrole ulazaka ilegalnih migranata kojih je u nekoliko dana evidentirano stotinjak, a nekoliko krijumčara je uhićeno.

Podsjećamo, Slovenija je u subotu, 21. listopada uvela privremene kontrole na granicama s Mađarskom i Hrvatskom. Riječ je o privremenoj mjeri uvedenoj zbog povećane opasnosti od terorističkih napada nakon eskalacije rata na Bliskom istoku i većeg priljeva ilegalnih migranata. Privremena kontrola je prvobitno trebala trajati do ponedjeljka, 30. listopada s mogućnošću produljenja ali kao što je ministar unutarnjih poslova najavio, produljit će za još 20 dana.