Slavonski film ”Adam” najbolji igrani film Venice Film Awardsa

foto: Press032

Međunarodni filmski festival Venice Film Awards nagradio je slavonski film “Adam” prestižnim priznanjem za najbolji igrani film što svakako predstavlja veliki uspjeh za slavonsku glumačku ekipu i redatelja Maria Šulinu:

“Svi smo vjerovali u film “Adam” od samog početka. Zato ova nagrada i pripada svima, cijeloj ekipi koja je nesebično uložila talente i znanje u stvaranje ovog i više nego zahtjevnog projekta. Poruka je poslana u svijet i možemo reći da tamo gdje dođe bude i prepoznata kao teška i tmurna, ali u konačnici topla, duboka i široka misao puna ljubavi, baš kao i slavonska ravnica”, rekao je Šulina.

Film “Adam” govori o predrasudama sredine protiv pojedinca koji ne živi na način koji ona smatra prihvatljivim. Osim toga fokus je na tematici nasilja nad djecom. Svrha filma je buđenje svijesti kako se nasilje nad djecom događa u različitim oblicima, ne mora nužno biti fizičko kako bi ostavilo dugotrajne posljedice.

Osim nagrade na Venice Film Awards, slavonski “Adam” je nominiran za najbolji igrani film i na Barcelona Film Festivalu!