Slavonijo, u jesen si zlatna!

0

U Tenji je jučer održao središnji dio programa tradicionalne, već 19. manifestacije „Slavonijo, u jesen si zlatna“, koju organiziraju članovi KUD-a Josip Šošić na čelu s predsjednikom Josipom Mihaljevićem. Trodnevni program i ove je godine obilovao različitim kulturnim, tradicijskim i zabavnim sadržajima. Uz brojne mještane i goste, subotnjem događaju nazočili su gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i zamjenik župana Mato Lukić. 

Gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako je manifestacija u Tenji pod posebnim pokroviteljstvom Grada Osijeka, koji u ovo naselje puno ulaže pa su, između ostalog, samo prošle godine obnovljeni kolnici u tri ulice. Osobito je važno da je počela izgradnja dječjeg vrtića, investicija vrijedna 1,8 milijuna eura, a priprema se niz vrijednih projekta.

Zamjenik župana Mato Lukić istakao je kako ova manifestacija predstavlja vrijedno očuvanje tradicije i običaja našeg kraja. – Drago mi je da, kao i u drugim mjestima naše županije, ova smotra privlači veliki broj građana. Na taj način prenosimo naše osobite vrijednosti na mlađe generacije, a mladih je ovdje zaista puno, zajedno sa njihovim roditeljima – kazao je.