Slavonija bus – novi gradski autobusni prijevoznik u Vukovaru

0
Foto: Slavonija bus

Povodom 35. sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara, koja je održana online putem i na kojoj je izglasana Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju za obavljanje komunalnog linijskog prijevoza na području grada Vukovara konferenciju za novinare održao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. U pojašnjenju izglasane Odluke Penava je rekao kako je cijeli postupak proveden sukladno Zakonu te da su na otvoreni natječaj prijavile se dvije tvrtke i to dosadašnji koncesionar Čazmatrans Vukovar te Slavonija bus iz Novog Grada. Sukladno provedenom bodovanju ponuda tvrtke Slavonija bus ocjenjena je povoljnijom što je, većinom glasova, potvrdilo i Gradsko vijeće Vukovara na sjednici koja je održana u četvrtak.

Vijest kako od 1. siječnja 2021. godine autobusni prijevoz u Vukovaru preuzima Slavonija bus, koja ima sjedište u Brodsko – posavskoj županiji, u Vukovaru je naišla na brojne reakcije. U međuvremenu su se pojavile i brojne informacije o ovoj tvrtci koje su, u dobrom dijelu, bile neprovjerene. Predstavljajući tvrtku koja na velika vrata ulazi u Vukovar vlasnik Slavonija busa Franjo Matijašević kaže kako se radi o privatnoj tvrtci koja se prijevozom putnika u domaćem i međunarodnom cestovnom prometu počela baviti 1994. godine.

„Naša tvrtka ima 80 modernih komfornih autobusa i kombi vozila kapaciteta od 8 do 81 sjedećeg mjesta renomiranih proizvođača Mercedes, MAN, Neoplan, Setra. Tvrtka zapošljava 130 djelatnika koji savjesno i odgovorno obavljaju povjerene poslove u smislu prijevoza putnika na međunarodnim, međužupanijskim, županijskim i gradskim linijama“, kaže Matijašević.

Dodaje i kako im je cilj, uz poslovanje u sjedištu, Brodsko-posavskoj županiji, širiti poslovanje prvenstveno na području cijele Slavonije. Slijedom toga Slavonija bus duži niz godina Požeško-slavonskoj županiji obavlja prijevoz putnika u gradskom prijevozu uz koji su obavljali i prijevoz školske djece.

„Stečeno iskustvo u gradskom prijevozu koje imamo prenijet ćemo i na poslove na području grada Vukovara gdje smo bili najpovoljniji na natječaju. Zahvaljujemo svima koji su tu odluku donijeli i odabrali nas kao budućeg prijevoznika, a zahvaljujemo i onima koji to nisu, prvenstveno iz razloga jer o nama i našem poslovanju u prijevozu možda nisu imali dovoljno informacija“, kaže Matijašević.

Podsjeća i kako od 2016. godine Slavonija bus svakodnevno povezuje grad Vukovar s brojnim destinacijama u Europi, međunarodnom linijom Vukovar – Luksemburg, a zadnjih desetak godina obavljaju i sezonsko povezivanje Vukovara sa brojnim destinacijama na Jadranu, međužupanijskom linijom Vukovar – Zagreb – Zadar – Murter. Nije za zanemariti niti obavljanje prijevoza putnika i srednjoškolaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji na međužupanijskoj liniji Slavonski Šamac – Županja kao i niz usluga povremenog prijevoza koji je iza nas kroz godine našeg poslovanja.