Slavonac vozio pod zabranom i pijan, dobio kaznu 3380 eura

0
foto: MB Press/Ilustracija

Za vikend su provedene pojačane mjere u prometu na području PU požeško-slavonske a utvrđeno je ukupno 75 prekršaja, od čega policija izdvaja 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 45 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i tri recidivista, izvijestila je jutros PU požeško-slavonska.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 1. ožujka 2024. oko 21.25 sati u mjestu Brestovac u Ulici baruna Trenka gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,42 promila i prije stjecanja prava na upravljanje te za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao vozač starosti 33 godine. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet te da stanuje na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište, stoji u priopćenju policije.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3380,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 21 mjesec, zaključuje policija.