Situacija u Požeško-slavonskoj županiji je stabilna, 30 novooboljelih

foto:picabay


Za područje Požeško-slavonske županije u srijedu je potvrđeno 30 novooboljelih od koronavirusa, a župan Alojz Tomašević ocijenio je da je situacija stabilna.

“Prosječan broj oboljelih od koronavirusa u Požeško-slavonskoj županiji kreće se između 15 i 20 dnevno. Potrebna oprema nabavlja se redovno i ima je dovoljno”, poručio je Tomašević na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Tomašević je uputio apel svima koji danas obilježavaju Martinje da se ponašaju odgovorno.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije od početka pandemije registrirao je 935 osoba pozitivnih na koronavirus, a do sad je obavljeno ukupno 14.283 testiranja.

“To znači da je oko 6,5 posto testiranih pozitivno. Na razini Hrvatske Požeško-slavonska županija je na 8-9 mjestu”, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Od početka pandemije preminulo je 13 osoba pozitivnih na koronavirus, od 26. listopada do 10. studenog preminule su četiri osobe. U županiji je 214 aktivnih slučajeva, 16 je u bolnici

Glavni županijski epidemiolog Ante Vitalija rekao je kako je trenutno pažnja usmjerena na Dom umirovljenika gdje su zabilježena dva nova slučaja oboljenja kod štićenika. Iz istog doma, 17 nalaza djelatnika doma bili su negativni.