Serija krađa automobila koje su počinili maloljetnici

foto: MB Press

Policijska uprava osječko-baranjska danas je izvijestila o četiri događaja krađa maloljetnih osoba koje su počinile tri osobe. Ističu se krađe automobila kojih je bilo četiri.

U vremenu od 11. do 13. lipnja, u Osijeku, maloljetnici su iz dvorišta obiteljske kuće ukrali osobni automobil čime su 45-godišnju vlasnicu oštetili za oko 10.000,00 kuna.

U noći s 15. na 16. lipnja, na području Donjeg Miholjca, maloljetnici su iz dvorišta ukrali otključani osobni automobil iz dvorišta 66-godišnjaka čime ga je oštetio za oko 5.000,00 kuna.

Dana, 17. lipnja, u Osijeku, maloljetnici su ukrali otključan osobni automobil, parkiran ispred obiteljske kuće 62-godišnjaka, te automobil prvo odgurali nekoliko metara, a potom ga upalili i odvezli se u nepoznatom smjeru. Vlasnik je oštećen za oko 5.000,00 kuna.

Također, u noći s 22. na 23. lipnja, u Osijeku, maloljetnici su otključani automobil iz Kašićeve ulice u Osijeku kojega je 20-godišnji vlasnik ostavio otključanog s originalnim ključevima u kontakt bravici. Vozilo je pronađeno u jutarnjim satima 23. svibnja u blizini Petrijevaca. Iz njega je otuđen novac. Vozilo je vraćeno vlasniku nakon očevida.  

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su tri maloljetnika počinila kazneno djelo „Teška krađa“, četiri kaznena djela „Krađa“ i četiri kaznena djela „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“.

Policijski službenici podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.