Sedam osoba novopozitivno u Osječko-baranjskoj županiji

0
foto: OBŽ

PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 108 uzoraka od kojih su sedam bili pozitivni na koronavirus.

Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Našica, Petlovca i Viljeva.

Na bolničkom liječenju nalazi se 66 osoba oboljelih od COVID-19, i to 53 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 59 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 819 osoba.

U zadnja 24 sata policijski službenici proveli su devet provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili su za dvije osobe, državljane Mađarske. Oni su 11. veljače ušli u Hrvatsku, prijavili namjeru boravka te im je određena obaveza samoizolacije u mjestu Vardarac, međutim obje osobe su 14. veljače kao izlazni putnici doputovali na Granični prijelaz Duboševica. Kako nisu posjedovali negativan PCR test, uručeni su im prekršajni nalozi i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna, koja je odmah i naplaćena. Nakon provedenog postupka omogućen im je izlazak iz RH.