Sanja Gongeta s Veleučilišta Lavoslava Ružičke imenovana članicom najvišeg stručnog tijela u državi za razvitak znanosti

0
Foto: Veleučilište Lavoslava Ružičke

Dugogodišnja predavačica na vukovarskom Veleučilištu “Lavoslav Ružička”, Sanja Gongeta imenovana je u sastav Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, najvišeg stručnog tijela koje se brine za razvitak i kvalitetu cjelokupne znanstvene djelatnosti i sustava znanosti, visokog obrazovanja i tehnološkog razvoja u Hrvatskoj, potvrđeno je je iz Veleučilišta.

Gongeta predaje na Upravnom studiju Osnove trgovačkog prava i Pravo okoliša te na Studiju trgovine Trgovačko pravo i Transportno pravo i špediciju, a voditeljica je i Centra za cjeloživotno učenje Veleučilišta Lavoslav Ružička.

Dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke, Željko Sudarić ne krije zadovoljstvo što je Sanja Gongeta, inače Vinkovčanka i doktorica pravnih znanosti, imenovana u Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj jer njezino imenovanje, kako je kazao, znači da na Veleučilištu Lavoslava Ružičke rade iznimno kvalitetni znanstvenici i predavači.

“Dokaz je to da smo na dobrom putu i da našim studentima pružamo najviše kvalitetu stjecanja novih znanja i vještina”, kazao je dekan Željko Sudarić.

Hrvatski sabor prije desetak dana je imenovao osam članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, najvišeg stručnog tijela koje brine za razvoj i kvalitetu cjelokupne znanstvene djelatnosti. Imenovani su Zdenko Franić (iz redova znanstvenih savjetnika u trajnom zvanju), Tomislav Dobranić, Milan Oršanić, Alen Stojanović (redoviti profesori u trajnom zvanju), Sanja Gongeta, Đuro Njavro (profesori visokih škola), Mladen Pejković (područje gospodarstva) i Roberto Kutić (iz redova osoba iz poduzetništva).