S nekoliko klikova do naknade za novorođenče u Općini Stari Jankovci

foto: Cavna Pro

Općina Stari Jankovci potpisala je Sporazum s Ministarstvom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske i uključila se u sustav e – Novorođenče koji omogućava podnošenje zahtjeva za isplatu novčane potpore za opremu novorođenog djeteta. Roditelji mogu zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta podnijeti prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili prijavom u sustav e – Građani kroz uslugu e – Novorođenče. Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta, te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče matičar će proslijediti Općini zahtjev na rješavanje. Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e – Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

Općina Stari Jankovci za svako novorođeno dijete roditeljima isplaćuje jednokratnu naknadu za opremu novorođenog djeteta u iznosu od:

– 5.000,00 kn za prvo dijete

– 6.000,00 kn za drugo dijete

– 7.000,00 kn za treće dijete i

– 10.000,00 kn četvrto i za svako iduće dijete.

Prednost ovakvog načina podnošenja zahtjeva za jednokratnu novčanu naknadu za opremu novorođenog djeteta je što roditelji više neće morati dolaziti osobno ili poštom dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e – Građani kroz uslugu e – Novorođenče.

Zahtjevi se inače mogu i dalje podnositi kao i do sada, osobnim dolaskom, a obrasci zahtjeva dostupni su na slijedećoj poveznici https://www.o-jankovci.hr/index.php/socijalna-skrb