S COVID potvrdom na utakmice Prve HNL gledatelji mogu na tribine

0
foto:NK Osijek

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je važnu odluku vezanu uz početak natjecanja u HT Prvoj ligi koja se tiče načina dolaska gledatelja na stadione te UEFA COVID protokola za igrače, stožere i klubove za svako kolo HT Prve lige.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 18. lipnja 2021., koja je na snazi od 1. srpnja 2021. godine, određeno je da se sportska natjecanja održavaju bez gledatelja uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a točkom V. definirana je iznimna mogućnost organizacije natjecanja uz prisustvo gledatelja ako se ispune posebni uvjeti.

S obzirom na interes gledateljstva za prisustvom na utakmicama HT Prve lige, utakmice će se organizirati bez ograničenja broja gledatelja uz obvezu da svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje, momčadi i službene osobe posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (koja se može dobiti i po izradi PCR ili antigenskog testa i vrijedi 72 sata za PCR, a 48 sati za antigenski test). Klub domaćin odgovoran je za provjeru potvrda kod gledatelja, a delegat, uz tehničku pomoć kluba domaćina, za provjeru potvrda igrača i članova stručnog stožera prijavljenih u zapisnik utakmice. 

Prva HNL počinje u petak u 18:55 susretom Dinama i Slaven Belupa, a u 21.00 igraju Osijek i Šibenik.