Rok za prijavu projektnih ideja „Pametna sela“ produljen do 23. srpnja

0

Rok za prijavu projektnih ideja na Javni natječaj za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području Osječko-baranjske županije produljen je do 23. srpnja 2021.

Povjerenstvo za odabir projektnih ideja “Pametna sela” na području Osječko-baranjske županije je na svojoj sjednici održanoj 28. lipnja, donijelo odluku o produljenju roka za prijavu na Javni natječaj za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području Osječko-baranjske županije.

Osječko-baranjska županija prepoznala je važnost novog koncepta razvoja ruralnih područja i izrade projekata „Pametna sela“ te je u svrhu poticanja, educiranja, podizanja svijesti i aktiviranja svih lokalnih čimbenika 2019. godine izradila Odluku o dodjeli nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području Osječko-baranjske županije.

Raspisivanje drugog po redu natječaja logična je posljedica nakon jako dobro zapaženog prvog natječaja koji je proveden prošle godine i na koji je bilo pristiglo 47 prijava.  

Pravo prijave na raspisani javni natječaj imaju fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a lokacija provedbe projektne ideje mora obuhvaćati područje Osječko-baranjske županije.

Sudionicima natječaja čija projektna ideja ostvari najveći broj bodova dodjeljuje se 20 novčanih nagrada u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna kako slijedi:

– prva nagrada u iznosu od 30.000,00 kuna,

– druga nagrada u iznosu od 25.000,00 kuna,

– treća nagrada u iznosu od 20.000,00 kuna,

– četvrta nagrada u iznosu od 15.000,00 kuna,

– šest nagrada u iznosu od 10.000,00 kuna i

– deset nagrada u iznosu od 5.000,00 kuna.

Kao rezultat javnog natječaja očekujemo brojne projekte i ideje te stvaranje baze „pametnih ideja/inicijativa“ na našem području koje bi imale mogućnost konkuriranja za sredstva iz fondova Europske unije namijenjena razvoju koncepta „Pametna sela“.