RK Lipa izborila finale za ulazak u 2. HRL Istok

0
foto: LiPa

Rukometni klub LiPa ovog je vikenda domaćin rukometnog turnira za popunu 2. HRL Istok koji se održava u pakračkoj sportskoj dvorani. Naime, nakon reorganizacije cjelokupnog muškog natjecanja RK LiPa je dobila poziv Hrvatskog rukometnog saveza za popunu 2. HRL Istok, a osim naših rukometaša isti su poziv dobile još tri ekipe koje su također izrazile želju za prelazak u viši rang natjecanja. S obzirom na to da prema novom ustroju u 2. HRL Istok ima samo jedno slobodno mjesto, o tome tko će ga zauzeti odlučuje se kroz ovaj kvalifikacijski turnir koji se održava u Pakracu.

Tako je prvi jučerašnji polufinalni susret odigran između RK LiPa i RK Spačva 2 (Vinkovci), a naši su rukometaši s rezultatom 34:33 (14:18) izborili finale koje će se održati danas u 18 sati u srazu s Orahovicom koja je u drugoj polufinalnoj utakmici jučer bez većih poteškoća svladala ekipu Slavije (Staro Petrovo Selo).

RK LiPa je dobila dopuštenje za održavanje turnira uz prisutnost publike, stoga su putem svoje Facebook stranice pozvali sve navijače da im danas dođu dati podršku u pakračku sportsku dvoranu.