Razriješena paljevina automobila u Satnici Đakovačkoj, šteta iznosi oko 15.000 eura

0
foto: PU osječko-baranjska

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakova utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 39-godišnjak iz okolice Đakova počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, izvijestila je u utorak PU osječko-baranjska.
 
Sumnjiči ga se da je u noćnim satima 7. siječnja u Satnici Đakovačkoj prišao osobnom automobilu đakovačkih registracija, u vlasništvu 24-godišnjeg mještanina, koji se nalazio parkiran na mostu ispred kuće, a potom ga je zapalio.
 
Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Đakova.
 
Očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od  požara, eksploziva i oružja obavili su očevid na mjestu događaja, kojim je isključen tehnički uzrok požara. Materijalna šteta iznosi oko 15.000 eura.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga osumnjičenikovog doma i drugih prostorija kojima se koristi, a prilikom koje su pronađena sredstva počinjenja opisanog kaznenog djela.  Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, zaključuje se u priopćenju.