Razbijen narkolanac: U Đakovu ilegalno uzgajali marihuanu

0
foto: Nova TV/Screenshot

Razbijen je još jedan narkolanac u Hrvatskoj. Naime, u jučerašnjoj akciji policije i Uskoka na području četiri županije je uhićeno deset osoba zbog ilegalne proizvodnje marihuane.

Prema neslužbenim informacijama koje doznaje Dnevnik Nove TV., riječ je o stotinama kilograma marihuane, a među uhićenima je i jedan poznati poduzetnik iz Bjelovara. Uhićeni su jučer ispitivani u osječkom uredu Uskoka, a policija je imala raciju u Đakovu, u hangaru tvrtke koja je proizvodila konoplju i proizvode, poput ulja, koja su dozvoljena na hrvatskom tržištu.

Hangar u Đakovu služio je kao paravan za proizvodnju nelegalne marihuane, namijenjene crnom tržištu. Neslužbeno, u hangaru je nađeno 900 kilograma marihuane, koja na crnom tržištu vrijedi nekoliko stotina tisuća eura.

“Jedan je vlasnik tvrtke, iz Đakova je i rođen 1985. godine. Tvrtka ima dva zaposlena, osnovana je 2021. godine, a 2023. godine prijavila je prihod od 95.000 eura. No, čini se kako su rashodi bili veći, gubitak od 45.000 eura može biti i crveni alarm kako u toj tvrtki nešto nije u redu”, izvijestio je reporter Tin Kovačić u jučerašnjem Dnevniku Nove TV.

Ispitivanja su u tijeku, a uhićeni dolaze iz četiri županije. Može se očekivati kako će ispitivanja trajati i tijekom sutrašnjeg dana.