Radić predstavio novi sustav generalnog čišćenja i uređivanja Grada Osijeka

0

Danas su zajednički osječki gradonačelnik Ivan Radić i direktor gradske tvrtke Unikom d.o.o. Mario Turalija obišli radove na uređenju središnjeg dijela Retfale, točnije, prostora tamošnje tržnice, parka i dječjeg igrališta.

Osim što je najavio novu vizuru Grada, čišću i uredniju, osječki gradonačelnik Ivan Radić je predstavio sustav cjelovitog i sveobuhvatnog uređivanja zelenila i higijene Grada Osijeka.

“U suradnji s tvrtkom Unikom na čelu s direktorom Mariom Turalijom krenuli smo u generalno čišćenje Grada. Prvi puta u Gradu zajedno djeluju jedinice “Zelenilo” i “Javna higijena”, drugim riječima kada se nešto napravi, primjerice pokosi trava, odmah se to i počisti i dodatno uredi površina na kojoj se nešto radilo, zajedno s kolnicima, parkiralištima i pješačkim stazama. Sve se radi po gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Prošli tjedan su djelatnici Unikoma zajedničkim snagama odradili Vijenac Ivana Meštrovića, Sjenjak i Donji grad gdje je djelovalo 30-tak radnika sa 18 strojeva. Danas smo u Retfali, slijedi nam Bosutsko, pa ostali dijelovi Grada“, rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Radić je, također, pohvalio spremnost djelatnika Unikoma da djeluju u hitnim situacijama, osobito u slučaju vremenskih nepogoda što je nedavno bio slučaj.

“Osječki Unikom brine za 294 hektara površina i oko 170 000 četvornih metara cesta. Ovim akcijama želimo doći na razinu čistoće i uređenosti koju naši građani zaslužuju, a nakon toga samo održavati površine o kojim brinemo.”, rekao je direktor Unikoma Mario Turalija.

Direktor Unikoma Turalija zamolio je sugrađane za strpljenje dok ne prođe generalno čišćenje, nakon kojeg slijedi redovito održavanje s daleko manje buke i prašine. Nov način čišćenja Grada neće poskupjeti usluge Unikoma, rekao je direktor Turalija.