Radić (HDZ): Pobjeda je uvjerljiva, ali nema mjesta euforiji

0
foto: Radio Osijek

HDZ-ov kandidat za osječkog gradonačelnika Ivan Radić izjavio je u nedjelju kako je ostvario uvjerljivu pobjedu, ali nema mjesta euforiji, te obećao da će odmah nakon primopredaje vlasti krenuti na posao i realizaciju najavljenih projekata.

Prema privremenim neslužbenim rezultatima Gradskog izbornog povjerenstva, prikupljenih sa svih od 117 biračkih mjesta, Radić je dobio 15.526  glasova, a nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, 9241 posto glasova.

U izjavi novinarima u izbornom stožeru HDZ-a Radić je istaknuo kako je pobjedu ostvario s velikom razlikom, ali nema mjesta euforiji jer Osijek nema vremena za čekanje.

“Čuo sam se s gradonačelnikom Ivicom Vrkićem, čim prije ćemo obaviti primopredaju, krenuti na posao i pokrenuti grad, kao što sam govorio u kampanji. Osijek mora biti prava slavonska metropola i pokretač razvoja Slavonije”, rekao je Radić.

S obzirom da HDZ s partnerima ima većinu i u osječkom Gradskom vijeću, Radić ističe kako je to bitno zbog stabilnosti, ali i da se čim prije počne pripremati prva sjednica Vijeća.

Zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore, neovisno o tome za koga su glasovali, te čestitao protukandidatu Mlinareviću na ostvarenom rezultatu.

Pozivam sve vijećnike u Gradskom vijeću da budemo konstruktivni i predlažemo dobre projekte, a kao gradonačelnik ću biti uključiv i prihvatit ću sve dobre projekte kako bi napravili najbolje za naš grad, poručio je Radić.

Najavio je kako će, nakon primopredaje, prvo održati sastanak sa svim pročelnicima gradskih upravnih odjela i direktorima gradskih javnih poduzeća, vidjeti koji su projekti u postupku, što se planira, te na temelju novih projekata pokrenuti grad.