Putem firme u Županji pronevjerio 75 tisuća eura

0
foto: pixabay

U Županji je osnovao firmu pa putem nje izvlačio novac i zlouporabama u gospodarskom poslovanju pribavio sebi nepripadnu imovinsku korist od oko 75 tisuća eura.

Riječ je o 36-godišnjaku, hrvatskom državljaninu koji je u periodu od 2019. do 2021. godine, kao osnivač i jedini član uprave jedne tvrtke iz Županje, koja je sada brisana, u više navrata i bez postojeće pravne osnove, sa žiro računa društva, na šalteru banke kao i putem bankovnih uređaja za isplatu podizao gotovinske novčane iznose, koje je u poslovnim knjigama prikazivao kao pozajmice.
 
Takvim zlouporabama u gospodarskom poslovanju pribavio je sebi nepripadnu imovinsku korist od oko 75 tisuća eura.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su proveli kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za  plaćanje. Utvrđeno je i da 36-godišnjak nije podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka te nije propisno vodio poslovnu dokumentaciju, stoji u priopćenju policije.
 
Policija je o ovom slučaju izvijestila jučer a nadležnom državnom odvjetništvu će dostaviti posebno izvješće.