Pronađeno više od 10 kg marihuane i improvizirani laboratoriji

0
Foto: PU vukovarsko-srijemska

U večernjim satima 11. studenog u Iloku, policijski službenici zatekli su 25-godišnjaka iz Šarengrada kako upravlja osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka pod utjecajem droga u organizmu za vrijeme dok mu je istekla valjanost prometne dozvole te u neovlaštenom posjedu 24 grama marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 25-godišnjak je uhićen. – izvijestili su danas iz PU vukovarsko-srijemske.

Pretragom doma i drugih prostorija koje koristi 25-godišnjak, obavljenoj temeljem sudskog naloga, policijski službenici su, uz uporabu službenog psa za otkrivanje droga, pronašli skrivenu prostoriju u koju se ulazi kroz ormar, a u kojoj se nalazio improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojoj nisu pronađene biljke.

Jučer, 12. studenog, policijski službenici su temeljem naloga suda, uz uporabu službenog psa za otkrivanje droga, obavili i pretragu doma i drugih prostorija 31-godišnjaka iz Iloka u kojoj je pronađeno i oduzeto: jedna pvc vrećica s dijelovima biljke canabis težine 194 grama, 26 staklenki u kojima se nalazila marihuana ukupne bruto težine 11841 gram, plastična posuda u kojoj se nalazila marihuana ukupne bruto težine 624 grama te jedna prozirna pvc kutija sa sjemenkama biljke canabis. Također, u podrumskoj prostoriji je pronađen improvizirani laboratorij za kontrolirani uzgoj marihuane te tri pvc posude s biljkama canabis.

Protiv 25- i 31-godišnjaka policija će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.