Prometna nesreća u Virovitici: U naletu automobila lakše ozlijeđena pješakinja

0
foto: MB Press

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenima i 7 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač osobnog automobila, vozač bicikla i pješakinja lako ozlijeđeni. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola ili su odbili alkotestiranje.

U prometnoj nesreći lako je ozlijeđena 63-godišnja pješakinja u naletu na pješaka koji se dogodio u petak oko 13 sati na pješačkom prijelazu u Ulici Ljudevita Gaja u Virovitici. Do prometne nesreće je došlo kada 55-godišnja vozačica osobnog automobila nije propustila pješakinju koja je gurala bicikl, a koja je već stupila na pješački prijelaz. Prilikom kočenja je došlo do udara  prednjeg desnog dijela osobnog automobila u bicikl i pješakinju koja je od udarca pala na kolnik. Kod niti jedne sudionice ove prometne nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, izvijestila je jutros PU virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 251 prekršaj, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 46 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 33 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr, zaključuje se.