Prometna nesreća na A3: Uslijed puknuća gume ozlijeđen vozač kamiona

0
foto: PU brodsko-posavska

Jučer, u 10.55 sati, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, kod Rešetara, došlo je do pucanja pneumatika na teretnom automobilu hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji vozač, a koji se kretao južnom kolničkom trakom autoceste A3 od zapada u smjeru istoka.

Uslijed pucanja pneumatika došlo je do prevrtanja vozila, rasipanja prevoženog tereta, udara u metalnu ogradu te prelaska na sjevernu kolničku traku, gdje se i zaustavio.

U daljnjem kretanju vozila, došlo je do udara u osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka, koji se zaustavio na travnatoj površini, a kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Austrije.

Na otpale dijelove metalne ograde, udario je teretnim automobilom (srbijanskih nacionalnih oznaka) 41-godišnji vozač (državljanin Republike Srbije) koji se također kretao južnom kolničkom trakom autoceste A3, iz smjera zapada u smjeru istoka.

Tijekom obavljanja očevida, promet se odvijao usporeno, zaustavnim kolničkim trakom.

Uslijed puknuća gume ozlijeđen je vozač teretnog vozila.

U ovom događaju je 28-godišnji vozač prevezen je u bolnicu u Novoj Gradiški na ukazivanje liječničke pomoći, nakon čega je pušten.