Prometna nesreća na A3, ozlijeđeni vozač i suvozač

0
foto: pixabay

U subotu, 14. svibnja oko 16,45 sati, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, Gornjih Bogićevaca, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 74-godišnji državljanin Grčke upravljao teretnim automobilom grčkih nacionalnih oznaka i kretao se južnom kolničkom trakom autoceste A3 od zapada u smjeru istoka.

Dolaskom do 151. km autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom udario u središnju metalnu ogradu i u stupove javne rasvjete, nakon čega se zaustavio. Na mjesto prometne nesreće, pomoć u izvlačenju ozlijeđenih, su pružili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Novska.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 74-godišnji vozač teretnog automobila, dok je 77-godišnji suvozač zadobio lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje su zadržani na liječenju.

U vremenu obavljanja očevida, promet se odvijao prometnim trakom za zaustavljanje vozila u nuždi.


Policijski službenici protiv 74-godišnjeg vozača teretnog automobila podnose prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.