Projurio u naseljenom mjestu sa 173 km/h

0
foto: MB Press/Ilustracija

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 4 sa ozlijeđenima i 7 s materijalnom štetom, izvijestila je danas policija.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 476 prekršaja, od kojih 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 161 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 67 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Policija izdvaja najveću brzinu zabilježenu u mjestu Španat gdje je vozač projurio sa 173 km/h.

“Najveća brzina kretanja vozila od 173 km/h je za osobni automobil utvrđena u utorak u 11,35 sati u Španatu, na dionici ceste u naselju gdje je ograničenje brzine 50 km/h.”, navodi policija.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,41 g/kg je utvrđena u Pitomači, u subotu u 13,24 sati kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zbog počinjenja ovog prekršaja uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona, navodi policija.