Program u prigodi Dana Grada Vinkovaca upotpunile i ove godine hrvatske povijesne postrojbe

0
foto: press032.com

U organizaciji Povijesnog i športskog društva Hrvatski sokol Vinkovci jučer je u prigodi obilježavanja Dana Grada Vinkovaca na Trgu bana Josipa Šokčevića održana tradicionalna smotra hrvatskih povijesnih postrojbi, a pozivu Sokola odazvali su se Križevačka djevojačka straža, 10. satnija Ivanić, Gradska straža Požege, Keglevićeva straža Kostel i povijesna postrojba Serežani iz Županje.

„Lijepo je vidjeti da naši Sokolovi imaju prijatelje diljem zemlje, a još ljepše je da svi oni dođi ovdje i na taj način uveličaju dan našeg grada i time odaju poštovanje Vinkovcima, gradu koji je kroz povijest dao svoj doprinos. Tako svi oni kroz uspješnu suradnju lijepo promoviraju i pronose slavnu povijest naših gradova i tako upoznaju nove generacije sa svim onim što se zbivalo i u našem gradu, ali i u ostatku Hrvatske”, izjavio je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je bio nazočan događaju.

Nakon prijave i prisege gradonačelniku Vinkovaca te obraćanja predsjednika Povijesnog i športskog društva Hrvatski sokol Vinkovci Zlatka Virca, postrojbe su zauzele mjesto oko spomenika bana Josipa Šokčevića u parku gdje su iz povijesnog vatrenog oružja pucali u zrak.