Proglašeni najbolji sportaši Grada Vukovara za 2021. godinu

0
Foto: Grad Vukovar

Zajednica športskih udruga grada Vukovara donijela je Odluku o proglašenju najboljih sportaša i sportašica grada Vukovara za 2021. godinu, a nagrade su se dodijelile u 5 kategorija – perspektivni sportaš, perspektivna sportašica, najbolji sportaš, najbolja sportašica i najbolja sportska ekipa te su se dodijelila i dva posthumna priznanja za izniman doprinos sportu grada Vukovara. U svakoj kategoriji dodijeljeno je priznanje za najboljeg sportaša odnosno ekipu te posebno priznanje za postignute rezultate ostvarene u 2021. godini, a pobjednici su uz plaketu darovani i sportskom opremom u protuvrijednosti 2.000 kuna.

U kategoriji perspektivni sportaš za primjeren rad i postignute rezultate u 2021. godini nagradu je dobio Vanja Sikirica, član Boksačkog kluba Borovo. Vanja Sikirica ostvario je sljedeće rezultate: 2. mjesto na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniore, 1. mjesto na Pojedinačnom prvenstvu Slavonije za juniore te 1. mjesto na Otvorenom prvenstvu Zagreba za juniore.

Najperspektivniji sportaš u protekloj godini u gradu Vukovaru je Nikola Todorović, član Kluba dizača utega Vukovar. Rezultati koje je Nikola Todorović ostvario u 2021. godini su: 16. mjesto na Prvenstvu svijeta U20 u Uzbekistanu, 5.mjesto na Kupu europske unije na Malti, 12. mjesto na Europskom prvenstvu za kadete (U17) u Poljskoj, 9. mjesto na Prvenstvu svijeta U17 u Saudijskoj Arabiji, 3 zlatna odličja, pehar apsolutnog pobjednika i oboren državni rekord za kadete na prvenstvu RH u kategoriji U17, 3 zlatna odličja na Prvenstvu RH u kategoriji U20 te 1 zlato i 2 srebra na Prvenstvu RH u kategoriji seniori.

U kategoriji perspektivna sportašica za primjeren rad i postignute rezultate u 2021. godini nagradu je dobila Monika Zovko iz Gimnastičkog kluba „Vukovar“. Monika Zovko ostvarila je sljedeće rezultate: 2. mjesto višebojsko pojedinačno Prvenstvo Hrvatske slobodni program u kategoriji mlađe juniorke te 1. mjesto u 1. i 2. kolu Kupa Hrvatske regije istok u slobodnom programu kategoriji mlađe juniorke.

Najperspektivnija sportašica našega grada u 2021. godini je članica Kluba dizača utega Vukovar, Nataša Dermiček. Rezultati koje je Nataša Dermiček ostvarila u 2021. godini su: 9. mjesto na Kupu europske unije na Malti, 12. mjesto na Europskom prvenstvu u kategoriji U17 u Poljskoj, 10. mjesto na Prvenstvu svijeta za U17 u Saudijskoj Arabiji, 3 zlatna odličja i pehar apsolutne pobjednice na Prvenstvu RH u kategoriji U17, 3 srebra na Prvenstvu RH u kategoriji U20 te 3 bronce na Prvenstvu RH u kategoriji seniorki.

U kategoriji najbolji sportaš grada Vukovara, za primjeren rad i postignute rezultate u 2021. godini nagradu je osvojio Luka Čarapović, član Plivačkog kluba „Vukovar“. Luka Čarapović osvojio je 1. mjesto u disciplini 50m leđno i 3. mjesto u disciplini 100m mješovito na Prvenstvu države za mlađe dobne skupine u malom bazenu te 2. mjesto u disciplini 100 m mješovito i 3. mjesto u disciplini 100m leđno na međunarodnom plivačkom mitingu „Mladost“ u kategoriji mlađi juniori.

Najbolji sportaš grada Vukovara u 2021. godine je član Šahovskog kluba „Slaven“ Vukovar, Petar Kovač. Rezultate koje je Petar Kovač ostvario su 1. mjesto na Pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske, 6. mjesto Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniore, 4. mjesto na 14. međunarodnom šahovskom festivalu za seniore „Open Županja“, – 3. mjesto na Međunarodnom seniorskom turniru „Open Gradište“, 3. mjesto na zatvorenom seniorskom šahovskom prvenstvu Vukovarsko – srijemske županije, 2. mjesto na pojedinačnom brzopoteznom šahovskom prvenstvu Vukovarsko srijemske županije.

U kategoriji najbolja sportašica grada Vukovara, za primjeren rad i postignute rezultate u 2021. godini nagradu je dobila Barbara Kelava, članica Ženskog odbojkaškog kluba „Enna“ Vukovar. Barbara Kelava je kapetanica ekipe koja se natječe u najvišem rangu Hrvatskog odbojkaškog saveza, u Superligi. Rezultati koje je ostvarila sa klubom su: 8. mjesto u Superligi u sezoni 2020./2021., 3. mjesto u Superligi u prvo dijelu sezone 2021./2022. te Kup Snježane Ušić plasman u četvrtfinale u sezoni 2021./2022.

Najbolja sportašica grada Vukovara u 2021. godini je Miljana Poznanović, članica Gimnastičkog kluba Vukovar. Rezultate koje je Miljana Poznanović ostvarila su: 1. mjesto na Višebojskom pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske obavezni program u kategoriji mlađe seniorke te 1. mjesto u 1. i 2. kolu Kupa Hrvatske regije Istok obavezni program u kategoriji mlađe seniorke.

Odlukom Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga grad Vukovara za primjeren rad i postignute rezultate u 2021. godini ekipno, nagrađena su četiri sportska kluba.

Prvi među njima je Karate klub „Vukovar 91“ i njihov Kata tim u sastavu Lucija Mikličanin, Ana Marija Josić i Renata Selak koji je osvojio 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u katama.

Drugi među njima je Gimnastički klub Vukovar i ekipa mlađih seniorki u sastavu Miljana Poznanović, Aurora Ristović, Nikolina Velikić, Ela Vojtkiv, Kristina Gužvić i Tena Ivanković koje su zauzele 1. mjesto na Ekipnom višebojskom Prvenstvu Hrvatske obavezni program.

Treći je Šahovski klub „Slaven“ Vukovar koji je ostvario 7. mjesto na državnom kadetskom ekipnom prvenstvu RH te 1. mjesto u 4. A-B – Hrvatskoj šahovskoj ligi i plasirali su se u 3. u kategoriji seniora, dok je četvrti Klub dizača utega „Vukovar“ koji je ostvario 1. mjesto na Ekipnom prvenstvu RH uzrast U15 – muški, 1. mjesto na Ekipnom prvenstvu RH uzrast U17 – muški, 1. mjesto na Ekipnom prvenstvu RH uzrast U17 – žene, 1. mjesto na Ekipnom prvenstvu RH uzrast U20 – muški, 1. mjesto na Ekipnom prvenstvu RH uzrast U20 – žene, 4. mjesto na Ekipnom prvenstvu RH seniori, 4. mjesto na Ekipnom prvenstvu RH seniorke, 4. mjesto na Kupu RH seniori, 4. mjesto na Kupu RH  seniorke.

Nagradu za najbolju ekipu u 2021. godini dobio je Ženski odbojkaški klub Enna Vukovar. Ženski odbojkaški klub Enna Vukovar ostvario je sljedeće rezultate: 8. mjesto u Superligi u sezoni 2020./2021., 3. mjesto u Superligi u prvo dijelu sezone 2021./2022. te Kup Snježane Ušić plasman u četvrtfinale u sezoni 2021./2022.

Posebna posthumna priznanja za izniman doprinos u sportu grada Vukovara uručena su obiteljima zaslužih, a to su Milorad Manojlović – Kiseli te Goran Zahora.