Prijem ratnih zapovjednika kod predsjednika Milanovića na Kninskoj tvrđavi

0

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović priređuje prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi. 

Uručit će odlikovanja umirovljenom general-pukovniku Mladenu Kruljcu, umirovljenom general-bojniku Ivanu Kapularu, umirovljenom general-bojniku Jozi Milićeviću i umirovljenom brigadnom generalu Zvonku Peternelu te Vojnoj policiji HVO i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO. 

– Ovdje smo da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima. Ovdje smo da odlikujemo neke među najboljima među vama. To nisu odlikovanja da bih bilo koga povrijedio, nego da bih naglasio veličinu i važnost našeg puta. U Kninu je 1995. prekinuta okupacija Hrvatske. Da nije bilo vas i onih koji su vas vodili politički i vojnički, ovoga ne bi bilo. U tome je veliku ulogu odigrala i specijalna policija, rekao je predsjednik RH Zoran Milanović na prijamu ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata. Nije ovo zamišljeno da se bilo koga ponizi, a najmanje ljude u BiH. Odlikovat ću naše suborce iz BiH, koji su se nesebično dali za našu stvar, rekao je predsjednik Zoran Milanović.