Preminuo glumački velikan Mustafa Nadarević

0

Poznati bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 78. godini života.

Dok su gledatelji diljem bivše Jugoslavije s nestrpljenjem iščekivali povratak omiljenog im Izeta Fazlinovića na male ekrane, iz Sarajeva stižu tužne vijesti. Legendarni bosanskohercegovači glumac Mustafa Nadarević preminuo je u nedjelju nakon duge borbe s karcinomom pluća

Da je voljeni i cijenjeni glumac Mustafa Nadarević izgubio bitku sa zloćudnom bolešću dao je natuknuti njegov kolega iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’, Moamer Kasumović koji je tužnu vijest objavio na Facebooku, a vijest nam je i potvrdio jer ju je dobio od članova obitelji glumačke legende.

Mustafa Nadarević je rođen u Banja Luci 1943. godine, a iako je radio i živio u brojnim gradovima u regiji, najveći dio života je proveo u Zagrebu.

Karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine je postao i članom Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Glumio je u brojnim predstavama, a filmsku je karijeru započeo krajem 80-ih godina. U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Publiku je najviše osvojio ulogom Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Mustafa je u siječnju ove godine progovorio o vlastitom iskustvu s borbom sa zloćudnom bolesti, no tada se dobro osjećao i stanje mu je bilo bez dodatnih komplikacija.

Početkom ožujka je u Sarajevu počeo snimati nove epizode serije “Lud, zbunjen, normalan” koje je zbog pandemije koronavirusa bilo ubrzo prekinuto. Mustafa se nakon toga vratio u Zagreb.