Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku obilježio 50. obljetnicu djelovanja

0

Prehrambeno tehnološki fakultet u Osijeku ove godine slavi 50. obljetnicu djelovanja, a svečanoj proslavi nazočili su brojni gosti iz akademske, političke i gospodarske zajednice. Među uzvanicima je bio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

U svom uvodnom obraćanju dekan PTF-a prof. dr. sc. Jurislav Babić naglasio je kako je ova visokoškolska ustanova u svom dosadašnjem djelovanju bila usmjerena prije svega na svoje studente, ali i na jačanje znanstvenog i gospodarskog života ne samo istoka Hrvatske već i šire.

– Centar našeg zanimanja su studenti, njih više od 800 na tri visokoškolske razine, a osim formalnog obrazovanja Fakultet provodi različite programe i edukacije u sklopu cjeloživotnog učenja čijom uspješnom realizacijom dodatno ojačavamo svoju funkciju javne, obrazovne i znanstvene ustanove. Do danas je više od 2500 studenata završilo neki od programa Fakulteta, a svi oni zajedno sa zaposlenicima i sadašnjim studentima čine jednu veliku i složnu obitelj osječke škole prehrambene tehnologije koja svojim angažmanom doprinosi da prehrambena industrija Republike Hrvatske uspješno drži korak s onom u Europi – kazao je prof. dr. sc. Jurislav Babić.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić čestitao je djelatnicima i studentima veliku obljetnicu u ime župana Ivana Anušića, ali i svoje osobno.

– Ovdje smo na 50. rođendanu Fakulteta te upućujem posebnu čestitku djelatnicima i studentima u ime župana Ivana Anušića i u svoje osobno ime. Prehrambena industrija izuzetno je važna za cijeli istok Hrvatske, a napori koje Fakultet ulaže u obrazovanje mladih su hvalevrijedni i izuzetno značajni za generiranje daljnjeg napretka našeg kraja. U skladu s tim Osječko-baranjska županija započela je s izgradnjom Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće kojem je cilj upravo ovu granu gospodarstva dodatno unaprijediti. Uvjeren sam da ćemo u suradnji sa Sveučilištem i njegovim sastavnicama provesti i druge važne projekte kako bismo ostvarili zajednički cilj – snažniju i napredniju Slavoniju i Baranju – zaključio je zamjenik župana Josip Miletić.