Pred nama je osjetniji pad temperature zraka: Moguće su i prve snježne pahulje u Slavoniji

0
foto: PIXABAY

Današnja vremenska prognoza, objavljena od strane Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), ukazuje na promjenjivo vrijeme s oblacima, oborinama i naglim padom temperature. Ujutro i dio prijepodneva očekuju se oblačni uvjeti s povremenom kišom, dok će u gorju padati snijeg. Moguće je i nekoliko pahulja susnježice ili snijega i u nekim nizinama.

Sjeveroistočni vjetar dominirat će većim dijelom dana, donoseći umjerene do jake brzine u višim predjelima, dok će u nizinama biti većinom umjeren. Na Jadranu se očekuje jaka i vrlo jaka bura, uz sjeverni vjetar koji će ponegdje dosezati orkanske udare. Ova vjetrovita situacija može uzrokovati neugodne uvjete, posebice na otvorenom moru.

Najviše dnevne temperature zraka bit će prilično niske, kretat će se od 2 do 7 stupnjeva Celzijusa, dok će duž obale i na otocima biti nešto toplije, s temperaturama između 9 i 13 °C.

Prognoza također naglašava prestanak oborine i smanjenje naoblake tijekom dana, što može donijeti privremeno olakšanje od kiše i snijega.

FOTO: DHMZ