Poznat je sastav svih skupina na EURU

0
foto: PRESS

Nakon prolaska Gruzije, Ukrajine i Poljske kroz dodatne kvalifikacije, svi sudionici i sastavi skupina za ovogodišnje UEFA Europsko prvenstvo su poznati. Turnir će se održati od 14. lipnja do 14. srpnja, a svijet već s nestrpljenjem iščekuje natjecanje koje će se održati na njemačkim terenima.

Poljska, jedna od zemalja koje su osigurale svoje mjesto kroz dodatne kvalifikacije, naći će se u skupini D. Njihovi protivnici bit će Nizozemska, Austrija i Francuska. Ova skupina već sada obećava izazovne i neizvjesne utakmice, s obzirom na reputaciju svih timova uključenih u nju.

U skupini E, Ukrajina će se suočiti s Belgijom, Slovačkom i Rumunjskom. Ovo će biti prilika za ukrajinske igrače da pokažu svoj talent i potencijal protiv jakih europskih suparnika.

Gruzija, također kvalificirana kroz dodatne kvalifikacije, bit će dio skupine F zajedno s Turskom, Portugalom i Češkom. Iako će biti suočeni s teškim izazovom, gruzijski tim sigurno će tražiti priliku da iznenadi i pokaže svoju sposobnost.

Već ranije objavljene skupine također obećavaju zanimljive utakmice. Hrvatska će se natjecati u skupini B s Španjolskom, Italijom i Albanijom, dok će domaćin Njemačka biti u skupini A zajedno sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom.

Skupina C donosi okršaje između Slovenije, Danske, Srbije i Engleske, što će biti izazovna grupa s nekoliko potencijalnih favorita za daljnji napredak u turniru.

U svakoj od ovih skupina, timovi će se boriti za svoje mjesto u nokaut fazi turnira, te će biti uzbudljivo pratiti kako se razvija natjecanje i koji će se timovi izdvojiti kao favoriti za osvajanje naslova prvaka Europe.

SKUPINE NA EURU

SKUPINA A: Njemačka, Škotska, Mađarska, Švicarska

SKUPINA B: Španjolska, Hrvatska, Italija, Albanija

SKUPINA C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska

SKUPINA D: Poljska, Nizozemska, Austrija, Francuska

SKUPINA E: Belgija, Slovačka, Rumunjska, Ukrajina

SKUPINA F: Turska, Gruzija, Portugal, Češka