Požeško-slavonska županija broji novih 11 pozitivnih osoba

0
foto:pixabay

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 150 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 132 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 18 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 371 osoba, a ukupno je testirano 12851 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 225 uzoraka, od kojih je 11pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Zbog trenutne situacije na području županije, od 03. srpnja ponovno je aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 08,00 do 20,00 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095/340-0019


Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.