Požar kamionske prikolice s papirnim balama na Valpovačkoj obilaznici

0
foto: DVD Valpovo

Danas u 12:32 sati, Centar 112 zaprimio je dojavu o požaru kamiona koji je prevozio prešani papir na Valpovačkoj obilaznici, na dionici od Lidla u Valpovu prema Donjem Miholjcu. Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Valpovo brzo je reagiralo na dojavu te je u 12:33 sati na intervenciju izašlo s navalnim vozilom, autocisternom, kombi vozilom i šest vatrogasaca.

Po dolasku na mjesto intervencije, vatrogasci su zatekli kamion u kojem se nalazilo 20 bala prešanog papira, od kojih je osam bilo zahvaćeno požarom. Svaka bala papira težila je približno jednu tonu. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje požara.

Gašenje je obavljeno pomoću dva mlaza brze navale. Ugašene bale su potom izvučene iz prikolice kamiona i smještene u kanal kako bi se omogućilo dovršavanje raskopavanja i gašenja požara.

U gašenju požara DVD Valpovo zahvaljuje tvrtki Urbanizam d.o.o. koja je ustupila kombinirku za izvlačenje gorivih bala prešanog papira. Intervencija je završila uspješno, čime je spriječena veća materijalna šteta.

foto: DVD Valpovo

foto: DVD Valpovo