Potpisani Ugovori za sufinanciranje kupnje stana ili kuće za mlade i mlade obitelji u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: Ivan Matić

S ciljem rješavanja stambene problematike, naseljavanja mladih i mladih obitelji te sprječavanjem iseljavanja Vukovarsko – srijemska županija nastavlja s projektom dodjele financijskih sredstava iz Javnog poziva za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade ili mlade obitelji na području Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu. Pročelnik županijskog Upravnog odjela za mlade, sport i demografiju Kruno Šarić podsjetio je kako je Javni poziv bio raspisan 3. srpnja 2020. godine te da je bilo pristiglo 165 prijava.

„Odobrili smo i potpisali 86 ugovora što je u odnosu na prošlogodišnjih 40 veliki skok. Radi se o mjeri koja je naišla na iznimno dobar odjek u javnosti tako da imamo prijave iz cijele županije. Za ovu mjeru smo osigurali 2,5 milijuna kuna i to je iznos koji se unatoč rezanju troškova radi epidemije korona virusa, a slijedom odluke župana, ne samo da nije smanjivao nego je i povećan. Za nekretnine u gradovima podnositelji su dobivali po 25.000 kuna dok je iznos za nekretnine u selima iznosio 35.000 kuna“, rekao je Šarić.

Kazao je i kako su svi oni kojima su odobreni Ugovori morali ispuniti određene uvjete tako da je to podnositeljima zahtjeva, u trenutku podnošenja, morala biti jedina nekretnina. Isto tako podnositelji nisu mogli biti stariji od 45 godina i nekretnina koja se kupuje ili uređuje mora biti na području Vukovarsko – srijemske županije. Vodilo se računa i o broju djece obitelji. Isto tako nakon kupovine nekretnine njeni vlasnici je ne smiju prodati 5 godina, a za 6 mjeseci od potpisivanja Ugovora moraju se prijaviti na navedenu adresu. S obzirom na epidemiju korona virusa tu će županija, kakao je najavljeno, imati razumijevanja ako se bude kasnilo.

Šarić je i za iduću godinu najavio nastavak programa s tim da će se još vidjeti s kojima sredstvima će se raspolagati što će onda ovisiti i koliko obitelji će moći računati na ovu pomoć