Poskupjele sahrane! Cijena sprovoda u Župi sv. Petra i Pavla u Kaptolu skočila na 70 eura

foto: pixabay

Konverzijom kune u euro, cijene apsolutno svega su skočile u nebo, kao da nam nisu bila dovoljna silna poskupljenja u 2022. godini. Očito je da se niti Crkva nije mogla oduprijeti euru stoga su narasle cijene obreda.

Ovdje ćemo se bazirati isključivo na cijene sprovoda u Župi sv. Petra i Pavla u Kaptolu gdje imamo konkretne informacije o cijenama prije i poslije uvođenja eura.

Naime, prema nama dostupnima informacijama koje smo dobili od župljana, cijena sprovoda do 31.12.2022. bila je 400 kuna, što je 53,09 eura. Cijena sprovoda nakon 1.1.2023. je 70 eura, što je 527,38 kuna. Dakle, ovdje se ne radi samo o konverziji kuna u euro i famoznom zaokruživanju cijena, već je sprovod poskupio za 16,90 eura!

“Da sam znao da će poskupjeti svoje usluge toliko puno, bio bi pri blagoslovu obitelji dao manje novca na tanjuru. Znali su da će poskupjeti i šutjeli su mudro kako ne bi dobili manje novca pri blagoslovu! Očeva mirovina je 2800 kn, a svećenik za sprovod uzme 527 kn, pa je li to pošteno? Crkva ne zna kud će od novca, a sirotinju guli”, rekao nam je ogorčeni župljanin čiji su podaci poznati redakciji portala 034portal.hr

Kakvo je stanje s cijenama obreda kod vas u drugim župama? Pišite nam u komentarima.