Ponovno odgođeno suđenje u slučaju premlaćivanja Ivana Mikuljana, prvooptuženi zatražio žiro račun oštećenoga kako bi mu uplaćivao pomoć

0
Foto: Ivan Matić

Ponovno je odgođeno suđenje optuženima za premlaćivanje Ivana Mikuljana (23) iz Andrijaševaca i ponovno radi nedolaska jednoga od optuženih, Kako je rečeno suđenje je odgođeno jer jednome od optuženih, Danielu Hodaku i njegovom odvjetniku, „dostava poziva nije uredno iskazana“. Podsjećamo kako je suđenje, koje je trebalo biti održano 26. siječnja, otkazano jer se tada nije pojavio prvooptuženi Luka Miškulin. Danas su se na Općinskom sudu u Vukovaru pojavili Luka Miškuin, Domagoj Culej kao i Gabrijel Čekić. Slijedeća sudska rasprava zakazana je za četvrtak, 11. veljače, u 11 sati. Tada bi se konačno trebali svi pojaviti pred sudom kako bi postupak započeo.

Današnji kratak boravak u sudnici prvooptuženi je iskoristio kako bi od sutkinje zatražio žiro račun oštećenoga Ivana Mikuljana kako bi mu uplaćivao pomoć. Kazao je i kako je to pokušao saznati preko oca oštećenoga ali da mu je on poručio kako će mu uzeti sve što ima. U isto vrijeme Ivan Mikuljan je kazao kako ga nitko nije zvao i da nema ništa protiv da se prvooptuženome dostavi broj žiro računa njegovog sina. Ivan Kalauz, odvjetnik oštećenoga Ivana Mikuljana, rekao je kako se zapravo radi o predstavi za sud te da je bilo tko od optuženih mogao, u bilo kojem trenutku da je bila iskazana želja, dobiti račun ili pak uplatiti pomoć oštećenome na neki drugi način. Inače, ako i dođe do uplate bilo kakve pomoći taj iznos će u konačnici biti umanjen od ukupnog odštetnog zahtjeva. Treba znati i kako je Ivan Mikuljan poslije premlaćivanja proveo u bolnici više od 4 mjeseca od čega je mjesec i pol bio u komi, imao je četiri operacije i danas je slijep i 100-postotni invalid.  

Četvorica optuženih terete se za nanošenje osobito teških tjelesnih ozljeda za što je zapriječena kazna zatvora od 3 do 12 godina.