Policijski službenik u alkoholiziranom stanju vozio službeno vozilo

0
foto: MB Press/Ilustracija

Zbog vožnje službenog vozila u alkoholiziranom stanju, u subotu je iz službe udaljen službenik kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske te će protiv njega biti podnesen prekršajni nalog i zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka, izvijestila je u nedjelju PU.

Iz policije navode kako su, postupajući po dojavi građanina zaprimljenoj u subotu nešto prije 23 sata, o vozilu koje se kreće državnom cestom D-55 u smjeru Vinkovaca i pritom krivuda po cesti, policajci Postaje prometne policije Vinkovci u 23:16 sati u Ulici Ruđera Boškovića u Vinkovcima zaustavili vozilo.

Utvrdili su kako se radi o službenom policijskom vozilu, kojim je pod utjecajem alkohola upravljao policijski službenik kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske za vrijeme službe.

Policijski službenik je isključen iz prometa i udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti, navode iz policije.