Policijski službenici i HGSS spasili 80-godišnjaka

0

Policijska postaja Nova Gradiška zaprimila je u utorak, 20. srpnja, u 20.20 sati dojavu o nestaloj muškoj osobi u dobi od 80 i pronađenom osobnom automobilu ostavljenom na makadamskom putu u Novoj Gradiški. Odmah nakon prijave pokrenuta je akcija potrage.

80-godišnjak je dan ranije otišao iz obiteljske kuće u Novoj Gradiški, odvezavši se osobnim automobilom, kojeg je ostavio na makadamskom putu.

,,Policijski službenici su istoga dana u večernjim satima, pretražili teren oko mjesta pronalaska automobila, no zbog noćnih uvjeta bili su primorani prekinuti tragati za nestalim, no traganje za istim su nastavili sutradan”, navodi PU brodsko-posavska u priopćenju.

Jučer angažirani su i pripadnici HGSS, koji su u zajedničkoj suradnji s policijskim službenicima započeli pretraživati šire poljoprivredno i šumsko područje. Oko 11 sati, na zapuštenom području u niskom raslinju je pronađen 80-godišnjak u teškom zdravstvenom stanju.

Odmah je pozvana služba Hitne medicinske pomoći, koji zbog nepristupačnog terena nisu mogli doći s vozilom na mjesto pronalaska, te su policijski službenici zajedno s pripadnicima HGSS 80-godišnjaka prenijeli do vozila Hitne pomoći, a koji su istoga prevezli na pružanje liječniče pomoći u bolnicu u Novoj Gradiški, te zadržali na daljnjem liječenju.