Policija u Vrbanji uhvatila muškarca s 20 kg rezanog duhana

0

Carinski i policijski službenici spriječili nezakonitu prodaju duhana na području Vukovarsko- srijemske županije, izvijestila je danas Carinska uprava.

U ponedjeljak, oko 16:15 sati u naselju Vrbanja, policijski službenici su zaustavili osobni automobil županjskih registracijskih oznaka, marke VW Tuareg, kojim je upravljao 38-godišnjak.

Pregledom vozila u prtljažnom prostoru je pronađeno ukupno 20 kilograma sitno rezanog duhana za pušenje pakirano u dvije kartonske kutije (jedna PVC vreća ispunjena s 15 kg sitno rezanog duhana i 5 PVC vrećica ispunjenih s po 1 kg sitno rezanog duhana). Pronađeni duhanski proizvodi nisu označeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH i za iste vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu, stoji u priopćenju Carine.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona, Služba za mobilne jedinice Vukovar je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 2.283 eura.

Pronađena roba je oduzeta i predana djelatnicima carine, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarine oduzeto je i osobno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana, zaključuje se.